22.3 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Λάρισας: Δεν θα ανεχτούμε άλλο να μας γυρίσουν χρόνια πίσω

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Squid Game II: Το νέο teaser-trailer της νέας σεζόν είναι εδώ

Στις 17 Σεπτεμβρίου το 2021 μια σειρά από τη...

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100...

Ευχαριστήρια Επιστολή του Γενικού Λυκείου Αγριάς προς τον Σεβασμιώτατο

Ευχαριστήρια Επιστολή απέστειλε η Διευθύντρια του ΓΕΛ Αγριάς, κ.Αναστασία Κουμούτση,...

Αναβολή για τις 20 Ιανουαρίου 2025 στη δίκη των αστυνομικών για τον Β. Μάγγο

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρούσσου, επισήμανε...

Για δυσμενείς συνθήκες εργασίας στον κλάδο της εστίασης και των ξενοδοχείων, οι οποίες χαρακτηρίζονται από διαρκή αβεβαιότητα κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Λάρισας. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης και των ξενοδοχείων γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ και χρόνια ότι η μεγαλοεργοδοσία, με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά και με τις «ευχές» όλων των κομμάτων που στηρίζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, εργαζόμαστε χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής σε συνθήκες γαλέρας.

Πάρα πολλοί συνάδελφοι μας εργάζονται ανασφάλιστοι ή με υποδηλωμένη εργασία. Ακόμα και αυτά τα λίγα που προβλέπονται από τη νομοθεσία και έχουν ψηφιστεί, δεν εφαρμόζονται από την πλειοψηφία των εργοδοτών. Νυχτερινή εργασία, υπερεργασία, υπερωρία, Αργίες, Δώρο Χριστουγέννων, Δώρο Πάσχα και Επίδομα Αδείας, Επίδομα Ανθυγιεινής εργασίας και πολλά ακόμα δεν δίνονται στην πλειοψηφία των συναδέλφων μας, μιας και η μαύρη εργασία τσακίζει κόκκαλα.

Συγχρόνως και με τον ερχομό του 2024 γινόμαστε μάρτυρες την πολυμέτωπης επίθεσης στον κλάδο από διάφορους μεγαλοεργοδότες, που με τις «ευλογίες» όλων όσων έχουν κυβερνήσει διαχρονικά και έχουν αφήσει λυτά τα χέρια της εργοδοσίας.

Για αυτό στην λέσχη του ΒΙΟΠΟΛΙΣ (της λέσχης που σιτίζονται οι φοιτητές της Ιατρικής και της Βιοχημείας) έχουν μείνει στον αέρα οι συνάδελφοι μας, αφού η λέσχη «άλλαξε χέρια» και ο νέος εργολάβος δεν έχει ανανεώσει ακόμα τις συμβάσεις των συναδέλφων μας.

Για αυτό σε μεγάλη αλυσίδα καφέ πραγματοποιούν βλαπτικές μεταβολές στις συμβάσεις εργασίας, κάνοντας 4ωρους από 8ωρους αρκετούς συνάδελφους μας με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει δουλειά. Αντίστοιχα για αυτό τον λόγο όταν τους μεταφέρουν για εργασία από το ένα κατάστημα στο άλλο τους «υποχρεώνουν» στην ουσία να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση, με αποτέλεσμα να χάνουν όσα δικαιώματα είχαν κατακτήσει μέχρι εκείνη την στιγμή.

Για αυτό τον λόγο σε άλλον χώρο εργασίας του κλάδου η εργοδοσία δηλώνει όλους τους εργαζόμενους ως άγαμους για να απαλλαγεί από την υποχρέωση που έχει από την Κλαδική Σύμβαση που έχει υπογραφεί να δίνει το επίδομα γάμου σε όσους το δικαιούνται.

Για αυτό και οι μεγάλες εταιρείες – πλατφόρμες διανομής προϊόντων πασχίζουν με νύχια και με δόντια να μετατρέψουν όλους τους συναδέλφους μας σε freelancer και να απαλλαγούν από τις εργοδοτικές εισφορές και από οτιδήποτε άλλο απορρέει από την Κλαδική Σύμβαση. Με αποτέλεσμα να έχουμε σακατεμένους συναδέλφους μας, όπως έγινε και το Σάββατο 6 Γενάρη στην πόλη μας με συνάδελφο διανομέα, ο οποίος δεν γνωρίζουμε πότε θα καταφέρει να επιστρέψει στην εργασία του, και μέχρι τότε ούτε ασφάλεια θα έχει ούτε κάποιο εισόδημα με αυτό το καθεστώς.

Τους λέμε για ακόμα μία φορά ότι θα μας βρίσκουν απέναντι τους!!!

Δεν θα δεχτούμε να δουλεύουμε σε αυτές τις συνθήκες για ένα κομμάτι ψωμί, και επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι «για ένα κομμάτι ψωμί δεν φτάνει μόνο η δουλειά» καλούμε τους συναδέλφους μας να μαζικοποιήσουν το Συνδικάτο μας!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ