22.3 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε εγρήγορση ο Δήμος Λαρισαίων για το ψύχος που έρχεται – Δαλαμπύρας: Ελέγχος για ελλείψεις σε κοινωνικές δομές (φωτό-βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την απόλυτη ετοιμότητα του Δήμου και των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής απέναντι στο ενδεχόμενο χαμηλών θερμοκρασιών τις επόμενες ημέρες στη Λάρισα τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, κ. Παναγιώτης Δαλαμπύρας, σήμερα, πρωί Πέμπτης, στον χώρο του 3ου ΚΑΠΗ – Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο κ. Δαλαμπύρας δήλωσε ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να χορηγήσει προστατευόμενη αίθουσα για τους άστεγους συμπολίτες μας, σε περίπτωση που προκύψουν συνθήκες που να το επιβάλουν, ενώ κλιμάκια επιθεωρούν ήδη τους ανοιχτούς χώρους προς εντοπισμό και ενημέρωση τους για την εν λόγω δράση. Επισημαίνεται ότι η χρήση των δομών από αστέγους είναι οικειοθελής. «Είναι απαραίτητο η πολιτεία και ο δήμος να αναδείξουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους, ειδικά για αυτούς τους ανθρώπους που διαβιούν σε τέτοιες καιρικές συνθήκες και πρέπει να προστατευτούν», δήλωσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια και όσον αφορά την κοινωνική πολιτική, ο κ. Δαλαμπύρας τόνισε ότι από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του και μετά από ενημέρωση από τους προϊσταμένους των αρμοδίων τμημάτων, διενεργεί προσωπική επιθεώρηση σε όλες τις δομές της ευθύνης του, ξεκινώντας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων και τα ΚΑΠΗ, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ελλείψεις, κατόπιν ενημέρωσης και από το προσωπικό και τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες δομές.

Τόνισε τέλος, την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου καταγραφής όλων των αναγκών του Δήμου, αλλά και της σωστής ενημέρωσης πάνω στα τρέχοντα ζητήματα, ενώ ανέφερε ότι αλλαγές και προσθήκες στις δομές χρειάζονται πάντοτε, με στόχο την κάλυψη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου εύρους αναγκών και ελλείψεων.

Δείτε βίντεο:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ