23.1 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Πέτρος Βαφινης για πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι θα κάνει το παιδί μου στους Προσκόπους;

Στους Προσκόπους τα παιδιά και οι νέοι κάνουν νέους...
Σε ανακοίνωσή του ο απερχόμενος δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, μετά την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρει τα εξής:

Κάθε άλλο…..  έκτος από πανηγυρική  ήταν η δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας που συνεδρίασε εχτές 7/1/2024 για την εκλογή προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και μελών δημοτικής επιτροπής.(Η πρώτη συνεδρίαση 2/1/2024 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας).Ο μόνος που ήταν σε κλίμα  “πανηγυριού” ήταν ο δήμαρχος που εμφανίστηκε με επίσημη ενδυμασία!!! Δεν είμαι σίγουρος αν αντελήφθη τι συνέβη εχτές.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Αλοννήσου εκλέγεται πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου με 4 ψήφους υπέρ μετά από 3 ψηφοφορίες. Όταν το δημοτικό συμβούλιο απαρτίζεται από 15 μέλη. Αποδοχή 25%.
Η υποψήφια πρόεδρος ήταν πρόταση του δημάρχου.
Για πρώτη φορά δεν απεδέχθη δημόσια δημοτικός σύμβουλος την πρόταση δημάρχου για την θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. (Υπήρχε μάλιστα και σχετική προετοιμασία).
Για πρώτη φορά δεν εξελέγη τακτικό μέλος στην δημοτική επιτροπή ούτε καν αναπληρωματικό ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου και μάλιστα το πιο κοντινό  του πρόσωπο.
Όσο για τα 2 τακτικά μέλη της δημοτικής επιτροπής που εκλέχτηκαν από την πλευρά της πλειοψηφίας θα δείξει ο χρόνος πώς θα εξελιχθεί η συνεργασία με τον δήμαρχο μιας και θα είναι ο πρόεδρος της επιτροπής.Απο την πλευρά τής μειοψηφίας εκλέχτηκαν άλλα 2 τακτικά μέλη.
Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένουμε την ανακοίνωση των αντιδημάρχων καθώς και την σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Την απόφαση δημάρχου για τον ορισμό αντιδημάρχων θα την μάθουμε τόσο εμείς όσο και οι ενδιαφερόμενοι μετά την ανάρτησή της στην Διαύγεια.
Με 3 αρνητικές πρωτιές ξεκινά η νέα δημοτική αρχή!!!!!
Εν αναμονή λοιπόν και άλλων εξελίξεων…..
Υ.Γ Απορία: Αυτός που έκοβε βόλτες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πίσω από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου τι έργο επιτελούσε;;;
spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ