22 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ισημερινός: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω απόδρασης διαβόητου εγκληματία, υπ’ αριθμόν ένα δημόσιου κινδύνου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος του Ισημερινού, ο Ντανιέλ Νομπόα, κήρυξε χθες Δευτέρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης σ’ όλη την επικράτεια του Ισημερινού, συμπεριλαμβανομένου του σωφρονιστικού συστήματος, μετά την απόδραση του υπ’ αριθμόν ένα δημοσίου κινδύνου, του διαβόητου «Φίτο» —το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Χοσέ Αδόλφο Μασίας (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters) —, του επικεφαλής της συμμορίας Λος Τσονέρος, και εξεγέρσεις εγκλείστων σε φυλακές.

«Υπέγραψα διάταγμα» με το οποίο κηρύσσεται «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» προκειμένου «οι ένοπλες δυνάμεις να έχουν όλη την πολιτική και νομική υποστήριξη στις ενέργειές τους», ανέφερε ο κ. Νομπόα μέσω Instagram.

Ο «Φίτο» θεωρείται ότι έπαιξε ρόλο στη δολοφονία του υποψήφιου για την προεδρία Φερνάντο Βιγιαβιτσένσιο

Με το διάταγμα εντέλλεται ο στρατός να επιχειρήσει για την επιβολή της τάξης στους δρόμους και στις φυλακές, ενώ τίθεται σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 23:00 ως τις 05:00 (τοπικές ώρες).

Ο «Φίτο» κρατούνταν στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας μιας φυλακής στο Γκουαγιακίλ.

Αφαντος

Πρόκειται για διαβόητο εγκληματία, που μεταξύ άλλων θεωρείται ότι έπαιξε ρόλο στη δολοφονία, πέρυσι, του υποψήφιου για την προεδρία Φερνάντο Βιγιαβιτσένσιο, τον οποίο είχε απειλήσει για τη ζωή του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι παρατήρησε την απουσία του νωρίς την Κυριακή και δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει πουθενά στην πτέρυγα της φυλακής.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ