17.3 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Λιακούλη: Ελπίδα μας για το 2024 οι αγώνες προόδου των παιδιών μας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην εκδήλωση βράβευσης παιδιών των Μηχανικών του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), που έλαβε χώρα στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση να βρεθώ και φέτος μαζί σας και να μοιραστώ την χαρά σας, για τα παιδιά σας που πέτυχαν τους υψηλούς στόχους που έβαλαν το 2023, άλλα εισαγόμενα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλα αριστεύοντας στα Γυμνάσια και τα Λύκειά τους.

Η στοχοθεσία και το υψηλό αίσθημα προσήλωσής τους είναι άξια θαυμασμού, όπως και επαίνων από όλους μας, ενώ παράλληλα δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η μοναξιά της «κορυφής» πολεμιέται με την ομαδικότητα, τη συμμετοχή, το μοίρασμα και την διαρκή προσπάθεια αυτοβελτίωσης όλων.

Δεν ξεχνάμε έτσι και εκείνους τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρότι διέθεταν πολλές δεξιότητες, για πολλούς λόγους – ακόμη και αντικειμενικούς, μπορεί να μην πέτυχαν μεν όλους τους στόχους τους φέτος, έμαθαν ωστόσο πως η ζωή είναι διαρκής αγώνας που από μόνος του έχει αυτοτελή, όσο και διδακτική αξία. Όλοι μαζί, όσοι αρίστευσαν και όσοι δεν τα κατάφεραν, συνθέτουν τον καμβά της ζωής που είναι πολύχρωμος και συνθέτει τα πάντα, με ένα τρόπο όμορφο και μοναδικό.

Όπως επίσης διδακτική αξία έχει και η αντίληψη πως η εκπαίδευση δεν είναι κάτι το μονοδιάστατο, ούτε είναι αγαθό ατομικιστικό.

Η εκπαίδευση νοηματοδοτείται μόνο μέσα από το πρίσμα της συνεισφοράς μας στο συλλογικό συμφέρον, όπως και της ουσιαστικής αλληλεπίδρασης με τους συνανθρώπους μας.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν βέβαια και οι εκπαιδευτικοί των παιδιών που με το μεράκι τους, την φιλοπονία τους και την πίστη τους στο μέλλον –έτσι όπως το σηματοδοτούν τα παιδιά- δεν σταμάτησαν να επιτελούν το λειτούργημά τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες που συχνά επικρατούν στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Και βέβαια οι λέξεις είναι φτωχές να περιγράψουν τον αγώνα των γονιών των μαθητών και των μαθητριών, των μηχανικών-μελών του ΤΕΕ, οι οποίοι μέσα στην αβεβαιότητα των καιρών, μέσα στις πιο αντίξοες οικονομικές συνθήκες, κατάφεραν να δώσουν στα παιδιά όλα εκείνα τα εφόδια που τα έφεραν εδώ σήμερα, συχνά στερούμενοι οι ίδιοι πολλά.

Είναι αυτοί οι Άνθρωποι, στους οποίους λόγω ειδικών δεξιοτήτων εναποθέτουμε πολλές από τις ελπίδες μας για την ανάταξη του Τόπου μας, μετά τα πολλαπλά χτυπήματα των φυσικών καταστροφών που μας έπληξαν τα τελευταία χρόνια.

Γιατί το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, διαχρονικά, διαθέτει άριστους επιστήμονες με μεγάλη τεχνογνωσία, ενώ ο θεσμικός του, αλλά και συμβουλευτικός του ρόλος ως συλλογικού οργάνου σε διάδραση με την Πολιτεία είναι αναντικατάστατος, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι ξανά από καρδιάς καλή πρόοδο στις μαθήτριες και τους μαθητές, στις φοιτήτριες και στους φοιτητές της αποψινής λαμπερής εκδήλωσης.

Χρόνια Πολλά & Ευλογημένα στα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος,

Καλή Χρονιά σε όλους!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ