20.1 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους όταν αποκολλήθηκε τμήμα της ατράκτου στα 16.000 πόδια

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν οι επιβάτες της πτήσης 1282 της Alaska Airlines που είχε ξεκινήσει από το διεθνές αεροδρόμιο του Πρότλαντ στο Όρεγκον με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 174 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, είχε φτάσει περί τα 16.000 πόδια, έξι λεπτά μετά την απογείωση, σύμφωνα με την FlightAware, όταν αποκολλήθηκε τμήμα της ατράκτου.

«Αυτά τα περιστατικά είναι σπάνια, αλλά το πλήρωμα είναι εκπαιδευμένο και διαχειρίστηκε με ασφάλεια την κατάσταση» λέει η εταιρεία

Σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι έχει αποκολληθεί ένα από τα πάνελ των παραθύρων. Ευτυχώς, η περιπέτεια των επιβαινόντων είχε αίσιο τέλος καθώς ο πιλότος κατάφερε να επιστρέψει στο Πόρτλαντ και να προσγειώσει το αεροσκάφος με ασφάλεια λίγο πριν από τις 5:30 μ.μ.

Αμέσως μετά το συμβάν, κάλεσε τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας για να αναφέρει το πρόβλημα λέγοντας «κηρύσσουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει να κατέβουμε στα 10.000».

Όπως αναφέρει το CBS News, η Alaska Airlines δήλωσε ότι στην πτήση 1282, χθες Παρασκευή, ότι «υπήρξε ένα περιστατικό λίγο μετά την αναχώρηση και ότι το αεροσκάφος «προσγειώθηκε με ασφάλεια» στο Πόρτλαντ, , χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων μας είναι πάντα η πρωταρχική μας προτεραιότητα, επομένως, ενώ αυτού του είδους τα περιστατικά είναι σπάνια, το πλήρωμα πτήσης μας εκπαιδεύτηκε και προετοιμάστηκε για να διαχειριστεί με ασφάλεια την κατάσταση», σημειώνει η αεροπορική εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

«Ερευνούμε τι συνέβη και θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες» προσθέτει.

Σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται οι επιβάτες που φορούν μάσκες οξυγόνου να κοιτούν έξω από την ανοιχτή τρύπα της ατράκτου τα φώτα του Πόρτλαντ που αναβοσβήνουν. Στην καμπίνα επικρατεί απόκοσμη ησυχία.

Η ανακοίνωση της Boeing

«Είμαστε σε γνώση του περιστατικού που αφορούσε την πτήση της Alaska Airlines AS1282. Εργαζόμαστε για να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες και είμαστε σε επαφή με τον πελάτη της αεροπορικής μας εταιρείας», ανέφερε η Boeing σε δήλωση την Παρασκευή το βράδυ και πρόσθεσε ότι «μία τεχνική ομάδα της Boeing είναι έτοιμη να υποστηρίξει την έρευνα».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ