20.1 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το δεύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης!

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πριν μερικές μέρες, το δεύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το Sabiha Gökçen, που βρίσκεται στην Ασιατική πλευρά της Πόλης, απέκτησε δεύτερο διάδρομο για την προσγείωση και απογείωση αεροσκαφών. Και αυτό γιατί ο υπάρχων έφτασε στα όρια του, εξυπηρετώντας καθημερινά πάνω από 750 πτήσεις. Ο νέος διάδρομος έχει μήκος 3.540 μέτρα και μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμη και τα μεγαλύτερα επιβατικά αεροσκάφη.

Το Sabiha Gökçen εξυπηρέτησε 37 εκατομμύρια επιβάτες τη χρονιά που μας πέρασε, ωστόσο με το νέο διάδρομο στόχος του είναι να ξεπεράσει τα προσεχή χρόνια τα 85 εκατομμύρια, ανταγωνιζόμενο σε κίνηση το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας.
Στόχος της Τουρκίας είναι να καταστεί η χώρα ο μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος για ανθρώπους και εμπορεύματα μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων αγορών, κάτι που εν μέρει το έχει πετύχει αναβαθμίζοντας θεαματικά τις υποδομές της.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως το 2002 η Τουρκία διέθετε 26 αεροδρόμια ενώ τώρα έχει 57 και τρία ακόμη υπό κατασκευή. Τρία από αυτά, τα δυο της Κωνσταντινούπολης και αυτό στην Αττάλεια, βρίσκονται στη λίστα με τα 50 πρώτα όλου του κόσμου σε αριθμό επιβατών.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ