17.3 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Βραβεύτηκαν παιδιά Λαρισαίων εκπαιδευτικών που εισάχθηκαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα (φωτό)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ημέρα βράβευσης των παιδιών εκπαιδευτικών που εισάχθηκαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα ήταν η σημερινή για τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, ο οποίος πραγματοποίησε την καθιερωμένη τελετή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου & 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Η τελετή περιελάμβανε, επίσης χαιρετισμό, από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Παπαποστόλου και παρουσίαση προγράμματος με Χριστουγεννιάτικους ύμνους από Μουσικό Σχήμα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Παπαποστόλου κατά το χαιρετισμό του:

«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε θερμά που τιμάτε με την παρουσία σας την αποψινή εκδήλωση βράβευσης των παιδιών των μελών του Συλλόγου μας.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της σημερινής βραδιάς είναι αυτά τα νέα παιδιά.

Είναι μια ηθική επιβράβευση , μια οφειλόμενη τιμή στις προσπάθειες αυτής της γενιάς να κυνηγάει τα όνειρά της, σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα.

Στο πρόσωπο αυτών των παιδιών βραβεύουμε σήμερα, την επικράτηση των αξιών που πρέπει να οικοδομούν την κοινωνία μας.

Δημιουργική φιλοδοξία και ευγενής άμιλλα, συνεχής αναζήτηση της ελευθερίας της σκέψης και της γνώσης, είναι οι αρχές που πρέπει να εμπνέουν την προσπάθεια των ανθρώπων που βρίσκονται στο ξεκίνημα της προσωπικής τους διαδρομής.

Αγαπητά μου, παιδιά,

Εσείς είστε η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Η επένδυση στη γνώση είναι παντοτινή και είναι βέβαιο πως θα ανταμείψει με ευημερία και κοινωνική καταξίωση τους κόπους σας

Οι επιτυχίες σας οφείλονται στη συνεχή και εντατική προσπάθεια, στο σωστό προγραμματισμό, στην αξιόλογη δουλειά του σχολείου και των εκπαιδευτικών, καθώς και στην πολύπλευρη στήριξη της οικογένειας

Ένας υπέροχος δρόμος ανοίγεται μπροστά σας. Αδράξτε την κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί μπροστά σας, ανοίξτε τους ορίζοντες σας και τους επιστημονικούς και τους κοινωνικούς και να ικανοποιήστε όλους τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας

Όλα αυτά τα χρόνια μοχθήσατε, λυπηθήκατε, χαρήκατε, αλλά δεν είσαστε μόνοι σας!

Είναι δεδομένο όμως ότι υπάρχουν και αφανείς πρωταγωνιστές, όπως οι γονείς αλλά και η οικογένεια.

Οι ακατάλυτοι δεσμοί, που εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα στην Ελληνική Οικογένεια, αποτελούν και έναν από τους παράγοντες της επιτυχίας αυτών των παιδιών αλλά και των αντοχών της Ελληνικής κοινωνίας.

Αγαπητά μου, παιδιά,

Μην παρεκκλίνετε και μη συμβιβαστείτε με κάτι μικρότερο από αυτό που έχετε σχεδιάσει. Συνεχίστε να στοχεύετε ψηλά. Μην αφήσετε κανέναν να σας κάνει να αμφισβητήσετε τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας.

Οι δυσκολίες όμως είναι για να τις ξεπερνούμε… Να τις μετατρέπουμε σε δύναμη και να μας δίνουν ώθηση για να πάμε ακόμη ψηλότερα.

Η κοινωνία προσβλέπει στη δική σας φρεσκάδα και στη δική σας δύναμη, ελπίζει στη δική σας νεανική ορμή.

Είστε οι σημερινοί πρωταγωνιστές, η ελπίδα μας για το μέλλον Αποτελείτε το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, τη νέα γενιά των δημιουργικών νέων που πηγαίνει κόντρα στην οικονομική κρίση.

Κάθε εποχή δίνει ευκαιρίες σε αυτούς που έχουν προσπαθήσει, σε αυτούς που έχουν βάλει στόχους και θέλουν να τους πετύχουν.

Η πορεία της προόδου της κοινωνίας είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση. Η επένδυση στην εκπαίδευση και στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν επένδυση για το μέλλον

Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή, που όμως χαρακτηρίζεται από μεγάλες προκλήσεις για όλους. Γύρω μας συντελείται μια κοσμογονία αλλαγών, αλλά και μια απίστευτη παραγωγή νέας γνώσης. Εσείς επενδύστε σε αυτήν τη νέα γνώση.

Κυρίες και κύριοι,

Κάθε φορά αυτή η εκδήλωση προς τιμή των φοιτητών μας αποτελεί για όλους μας μια αφετηρία ελπίδας και αισιοδοξίας. Τιμούμε τους επιτυχόντες, τους νέους φοιτητές μας και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτούς.

Αυτά τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον της χώρας μας, τη νέα γενιά που δηλώνει πανέτοιμη, έχει σθένος, παλεύει για μια καλύτερη ζωή και δηλώνει αισιόδοξη.

Αν θέλουμε να έχουμε ως κοινωνία μέλλον, πρέπει να αλλάξουμε. Και σε αυτήν την αναγκαία αλλαγή, υπάρχουν πάντα οι πρωτοπόροι. Και οι πρωτοπόροι δεν άλλοι από τη νέα γενιά μας. Από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε και τα οποία αποτελούν την πρωτοπορία και το παράδειγμα, στο πρόσωπο των οποίων θέλουμε να δούμε την άλλη Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Την Ελλάδα της έμπνευσης, της δημιουργίας και της υπερηφάνειας.

Πρέπει να ξαναπιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να ξαναβρούμε την εμπιστοσύνη μας, να ελευθερώσουμε το δημιουργικό μας πνεύμα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Προσβλέπουμε όλοι σε μία νέα αρχή, οραματιζόμαστε μια νέα εποχή προόδου και ευημερίας και προσδοκούμε όλες εκείνες τις μεγάλες αλλαγές και προοπτικές που θα διαμορφώσουν νέες ευκαιρίες για τη νέα γενιά, που θα την κρατήσουν στην πατρίδα και δε θα την ωθούν πλέον στο εξωτερικό για αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Αγαπητά μας παιδιά,

Προσπαθήστε για το καλύτερο και να θυμάστε, ότι η κοινωνία μας εναποθέτει το μέλλον της σε σας

Πρέπει όμως να πω ότι ένα μεγάλο μπράβο ανήκει και στις οικογένειές σας που ήταν δίπλα σας και σας στήριξαν σε αυτή την μεγάλη δοκιμασία. Και βεβαίως τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να είναι εφικτό χωρίς τους εκπαιδευτικούς σας, που σας συνόδεψαν όλα αυτά τα χρόνια στο σχολείο και δη τα τελευταία πολύ κρίσιμα χρόνια προκειμένου να πετύχετε ένα τεράστιο στόχο την εισαγωγή στη σχολή που επιθυμούσατε.

Σήμερα είναι μία ημέρα τιμής και αναγνώρισης για τον αγώνα των παιδιών, των γονιών και των δασκάλων

Εύχομαι και προσωπικά σε όλα τα παιδιά να είναι καλότυχα και να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους.

Καλή χρονιά με υγεία και οικογενειακή ευτυχία και ευόδωση όλων των προσδοκιών σας.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΒΕΥΤΗΚΑΝ

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ